Päivitysinnostus jatkuu (tenttihän alkaa vasta 8 tunnin päästä, kohta voisin alkaa vaikka lukea siihen).

Sitä ennen lisää ohjeita synttäritarjottaviin.

Rosmariinikeksit kuvassa vasemmalla, oikealla ruiskeksejä.

Ohje alunperin muistaakseni Ruokapirkassa, minun versioni tässä:

Tällä ohjeella tulee ehkä 30-40 keksiä...

4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 tl tuoretta rosmariinia (itellä kuivattua, ripoteltuna silmämääräisesti)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
80 g margariinia
1 kananmuna
1½ dl vettä 

lisäksi pinnalle 
sormisuolaa
rosmariinia

- Sekoita jauhot, leivinjauhe, rosmariini ja suola. Nypi joukkoon myös margariini, kylmänä siis.

- Lisää myös kananmuna ja vesi.

- Jaa taikina osiin (esim. neljään osaan). Kauli osat ohuiksi ja painele keksejä joko muotilla tai lasilla (itsellä lasi).

- Nosta pellille, itse hiukan valelin vedellä keksejä ja sitten ripottelin päälle suolan ja rosmariinin (kypsistä kekseistä päälliset irtosivat mielestäni veden kanssa vähemmän).

- Uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10-15 minuuttia. 

- Jäähdytä (jos maltat) ja tarjoa juustojen kanssa (tai syö pelkästään, niinkuin eräs nälkäinen leipuri).