Päivitysinnostus jatkuu (tenttihän alkaa vasta 8 tunnin päästä, kohta voisin alkaa vaikka lukea siihen).
Sitä ennen lisää ohjeita synttäritarjottaviin.
Rosmariinikeksit kuvassa vasemmalla, oikealla ruiskeksejä.
Ohje alunperin muistaakseni Ruokapirkassa, minun versioni tässä:
Tällä ohjeella tulee ehkä 30-40 keksiä...
4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 tl tuoretta rosmariinia (itellä kuivattua, ripoteltuna silmämääräisesti)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
80 g margariinia
1 kananmuna
1½ dl vettä
lisäksi pinnalle
sormisuolaa
rosmariinia
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, rosmariini ja suola. Nypi joukkoon myös margariini, kylmänä siis.
- Lisää myös kananmuna ja vesi.
- Jaa taikina osiin (esim. neljään osaan). Kauli osat ohuiksi ja painele keksejä joko muotilla tai lasilla (itsellä lasi).
- Nosta pellille, itse hiukan valelin vedellä keksejä ja sitten ripottelin päälle suolan ja rosmariinin (kypsistä kekseistä päälliset irtosivat mielestäni veden kanssa vähemmän).
- Uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
- Jäähdytä (jos maltat) ja tarjoa juustojen kanssa (tai syö pelkästään, niinkuin eräs nälkäinen leipuri).
Kommentit