Coctailpalat/tikut/kaikki muut pikkusyötävät ovat kivoja perjantai-iltapaloja.
Tässä muutamia värkkäilyjämme
Noh, tuo vasemman puoleinen nyt on palasteltuja nakkeja ja lihapullia =) JES
Oikealla Väinämöisen palttoonnappeja, kuvassa ei oikein erotu, mutta toisissa on katkarapua ja toisissa meetwurstia.
Täyte on semmoinen "yleispätevä" minkä voi tunkea melki mihin vaan :)
Tuorejuustoa
meetwurstia/karkarapuja
raejuustoa
mausteita maun mukaan mm.
pippuria
chiliä
sitruunapippua (katkiksiin)
yrttimausteseosta
valkosipulijauhetta
Kaikki vaan astiaan ja tarmokkaasti sörssätään. Sitten vaativin osio, eli se, että täytteen pitää riittää myös niiden palttoonnappien päälle. Älä maistele kaikkea heti :)
Tässäkään ei ole mitään niin kovin erikoista. Dippailtiin kaikkea, eli viinirypäleitä, nakkeja, kurkkua, herkkusieniä ja lohkoperunoita.
Lohkoperunat tein itse.
Pestään perunat ja paloitellaan kuorineen. Sitten laitetaan perunat esim. pussiin tai astiaan ja joukkoon öljyä ja grillimaustetta/perunamaustetta/suolaa/mitä nyt sitten haluatkin.
Sitten vain uunipellille ja uuniin hetkeksi n. 225 astetta ja noh ite tykkään, että ne "käristyy" niin pidän varmaan siinä 25-35 minuuttia uunissa.
Lisää dippailua.
Nakkeja, luumutomaatteja, lihapullia, juustoa, viinirypäleitä, suolakurkkua (erikseen, kun joku ei tykkää suolakurkuista, ja se en ole minä) sekä marinoituja valkosipuleja (parhautta).
Kananmunanpuolikkaita, joiden päällä on majoneesia ja katkarapuja (tähän sopisi eräs avautuminen ravitsemustieteen luennolta).
No juu, nauttikee näistä.
torstai, 21. helmikuu 2008
Kommentit