Yksi ilta tein tooodella pitkästä aikaa teeleipiä. Eivät ole maailman kauneimpia, mutta todella hyviä.
Ohjeen tarjosi jälleen köksänkirja hieman muokattuna.
Teeleivät (2-4 kpl)
4 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
2-3 rkl öljyä
1½ dl maitoa (käytin vettä)
2 dl raastettua porkkanaa
- Kuivat aineet sekoitetaan keskenän ja lisätään neste sekä öljy ja porkkanaraaste.
- Sekoita sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
- Jaa taikina leivinpaperille ja taputtele reilun sentin paksuisiksi leiviksi. Pistele haarukalla leipiin reikiä ja jaa leivinpyörällä kevyesti neljään osaan.
- Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Ovat parhaillaan uunituoreina, hieman jäähtyneinä
torstai, 10. heinäkuu 2008
Kommentit