Tykkään tuoreesta leivästä. No kuka ei, mutta parasta on, kun on tuoretta leipää ja raikasta salaattia.
Tämän ohjeen bongasin jälleen Hellapoliisilta. Tämä siis suoraan copy-pastena sieltä:

Focaccia
uunipellillinen

3 dl vettä
1/2 tl suolaa
25 g hiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
10-15 kpl kirsikkatomaatteja tai tomaatteja puolittuina lohkoina
200 g mozzarellapalloja
20 kpl kivettömiä oliiveja

Voiteluun: oliiviöljyä

Pinnalle: ripaus suolaa


Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen ja oliivien kanssa.
Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle suolaa.
Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea.
Paloittele ja tarjoa lämpimänä.



Tuo yksi nurkka on tomaatiton alue, sinne tein pikkaisen oman kokeilun ja laitoin valkosipulia (murska olisi toiminut paremmin, uskoisin).
Koska en ehkä itse ole tuon tomaatin suurin ystävä, taidan seuraavan leivän tehdä pelkällä mozzarellalla ja oliivilla :D