Tämä on taas sitten neronleimausten huipentuma, ja juuri kun olet saanut taikinan tehtyä todennäköisesti sinulle soitetaan töistä, että et vois tulla tänne.

1244971491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä ohje riittänee neljälle, itse pakastimme osan tortelliineista.

Pastataikina

4 munaa
5 dl durum-vehnäjauhoja

Kekoa jauhot kulhoon ja tee kekoon kuoppa, johon rikotaan kananmunat.

Vatkaa munat tasaiseksi ja ala sekoittaa jauhojen joukkoon.

Sekoita taikina käsin tasaiseksi (voit myös hieman lorauttaa joukkoon öljyä).

Alusta taikina kimmoisaksi ja anna sen jäähtyä jääkaapissa (noin puoli tuntia).

Sekoita sillä välin täyte (ohje alla).

Kauli taikina ohueksi ja paina siitä esim. lasilla 4-5 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.

Laita noin ½ tl täytettä jokaiseen pyörylään. Taita ympyrä kaksin kerroin (puolikuun malliseksi) ja paina reunat tiukasti kiinni. Kääräise lopuksi puolikuut reunoista yhteen.

Imitoi piparin leivontaa, ja kauli ylijäänyt taikina uudelleen levyksi.

Täyte:

vajaa 100 g kylmäsavuporoleikkelettä
n. puolikas punasipuli (pilkottuna tosi hienoksi)
2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
1 vatkattu kananmuna
mustapippuria ja suolaa (itse olin ehkä vähän liiankin varovainen suolan kanssa)

 

Kiehauta vesi ja lisää siihen hieman suolaa ja tortellinit. Keitä noin 5 minuuttia ja valuta vesi pois. Tarjoa kermakastikkeen kanssa.

Kastike:

2 dl ruokakermaa
2 valkosipulin kynttä
5 rkl parmesaaniraastetta
valkopippuria (ja suolaa)

Kiehauta ruokakerma ja lisää valkosipuli, juusto sekä mausteet. Anna hautua muutama minuutti.

1244971500_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päälle voi vielä ripotella parmesaania.