Silloin Berliininreissullahan maisteltiin oikein saksalaista prezeliä.
Se oli niin hyvää.
Viikonloppuna piipahdimme Oktoberfesteilemässä Tampereen Gastropub Tuulensuussa. Sieltä sai prezeleitä <3
Noh, sittenhän sitä oli pakko kokeilla tehdä itse. En löytänyt suomenkielistä ohjetta hakusanalla prezel mutta suolarinkelillä löytää..
Noh näin minä ne sovelsin tästä ohjeesta.
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kuivahiivaa (ois saanut olla enemmän)
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1,5 dl vettä
- Sekoitetaan kuivat aineet ja lämmin vesi.
- Annetaan kohota.
- Jaetaan taikina osiin (tästä tuli 4), ja rullataan ohueksi pötkyläksi.
- Muotoillaan rinkeliksi ja annetaan kohota vielä 30 min.
- Sivellään rinkeleitä kuumalla vedellä, johon on sekoitettu 1 tl leivinjauhetta (tai ruokasoodaa).
- Voidellaan kananmunalla ja rouhitaan päälle merisuolaa.
- Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
(Tuulensuussa tarjosivat prezelin kanssa sinappia, ite en lämmennyt)
Kommentit