Silloin Berliininreissullahan maisteltiin oikein saksalaista prezeliä.

Se oli niin hyvää.

Viikonloppuna piipahdimme Oktoberfesteilemässä Tampereen Gastropub Tuulensuussa. Sieltä sai prezeleitä <3

Noh, sittenhän sitä oli pakko kokeilla tehdä itse. En löytänyt suomenkielistä ohjetta hakusanalla prezel mutta suolarinkelillä löytää..

Noh näin minä ne sovelsin tästä ohjeesta.

3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kuivahiivaa (ois saanut olla enemmän)
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1,5 dl vettä

- Sekoitetaan kuivat aineet ja lämmin vesi.
- Annetaan kohota.
- Jaetaan taikina osiin (tästä tuli 4), ja rullataan ohueksi pötkyläksi.
- Muotoillaan rinkeliksi ja annetaan kohota vielä 30 min.

- Sivellään rinkeleitä kuumalla vedellä, johon on sekoitettu 1 tl leivinjauhetta (tai ruokasoodaa).

- Voidellaan kananmunalla ja rouhitaan päälle merisuolaa.

- Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

(Tuulensuussa tarjosivat prezelin kanssa sinappia, ite en lämmennyt)