Haha, olinpas otsikossani jäätävän vitsikäs. Piti tehdä kebakoita ja dippivihanneksia. Tämä kutistui kokoon, kun pääsiäisenä kaupat ovat rajoitetusti auki ja pikkusiwa tarjosi vain perunoita, paprikaa ja sika-nautajauhelihaa.
Kebakoihin:
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
1 sipuli
3/4 tl suolaa
2 tl Provancen mix-yrttisekoitusta
- Mittaa astiaan korppujauhot ja vesi. Anna turvota hetki.
- Lisää mukaan hienonnettu sipuli, jauheliha, suola ja yrttisekoitus. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta pitkulaisia kebakoita (joihin voi siis laittaa sen tikun, heh)
- Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Lohkoperunat
- Pese ja lohko perunat, mausta öljyllä, suolalla ja grillimausteella.
- Paista uunissa 225 asteessa, kunnes kypsiä.
Tarjoa kaverina dippivihanneksia ja dippikastiketta.
Kommentit