Haha, olinpas otsikossani jäätävän vitsikäs. Piti tehdä kebakoita ja dippivihanneksia. Tämä kutistui kokoon, kun pääsiäisenä kaupat ovat rajoitetusti auki ja pikkusiwa tarjosi vain perunoita, paprikaa ja sika-nautajauhelihaa.

1240464155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kebakoihin:

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
1 sipuli
3/4 tl suolaa
2 tl Provancen mix-yrttisekoitusta

- Mittaa astiaan korppujauhot ja vesi. Anna turvota hetki.
- Lisää mukaan hienonnettu sipuli, jauheliha, suola ja yrttisekoitus. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta pitkulaisia kebakoita (joihin voi siis laittaa sen tikun, heh)
- Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lohkoperunat

- Pese ja lohko perunat, mausta öljyllä, suolalla ja grillimausteella.
- Paista uunissa 225 asteessa, kunnes kypsiä.

 

Tarjoa kaverina dippivihanneksia ja dippikastiketta.

1240464162_img-d41d8cd98f00b204e9800998e