Vannon, että en kuuna päivänä ole tehnyt näin tulista ruokaa. En tajua miten siinä edes niin kävi. :D Joten seuraavaa ohjetta ei suositella henkilöille, joista yskänpastillit ovat väkeviä.

2-3 henkilölle nälkäisyydestä riippuen.

n. 500 g possun sisäfilettä (piti ottaa kuvia siitä, miten paljon raastan irti ainesta siitä lihapalasta, ennen kuin se mielestäni on syötäväksi kelpaavaa. Noh... unohdin.)
chilimarinoituja valkosipulinkynsiä (tulisuus laskee, jos korvaa esim. yrttimarinoiduilla)
nippusipulin sipuli
punainen chili

2,5 dl ruokakermaa (paahdettu valkosipuli ja sitruunatimjami -makuruokakermaa)
lihaliemikuutio
juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria

vesimelonia
ristikkoperunoita

- Poista lihasta kaikki valkoinen ja paloittele se n. 2-2,5 cm paksuisiksi paloiksi.
- Mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna maustua hetki.
- Paista lihoja pannulla valkosipulinkynsien kanssa.

1248588553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Kun lihat ovat ruskistuneet, laita ne uunivuokaa, kaada päälle ruokakerma, huonaja, ripottele myös joukkoon lihaliemikuutio (ja lisää valkosipulinkynsiä).

- Laita lihat uuniin 225 asteeseen, noin 40 minuutiksi.
- Muista myös laittaa uuniin ristikkoperunat noin 20 minuutin kohdalla.

- Pilko nippusipuli ja chili (poista siemenet, mutta älä töki sen jälkeen silmiäsi tai muita ruumiinosia, niinkuin tuli todettua, se sattuu).
- Paista pannulla.

1248588875_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Tarjoa liha, perunat ja sipulihöystö vesimelonin kanssa. Se viilentää mukavasti, kun on innostunut maustamaan urakalla.

Ärsytys, kun ruuan todellinen herkullisuus ei nyt mielestäni välity tuosta kuvasta ollenkaan, mutta parempaa ei ollut.