Tämä pizzan vääntämishinku on varmaan joku primitiivinen jäänne siltä esihistorialliselta ajalta, kun vietin kaikki viikonloppuni töissä RAXilla. (Ja ei tarvi esittää mitään pisteliästä kuittausta siitä, että aikakausi ei ole kohdallani välittisti niin esihistoriallinen kuin annan ymmärtää :D ).

Koska kuitenkin leikin, että terveelliset elämäntavat ennen kaikkea. Tein pizzapohjan ja käytin ruis- ja sämpyläjauhoja (kuitua kuitua). Tämä kokeilu osoittautuikin lähes nerokkaaksi ja voin suositella sitä kaikille.

Voit kokeilla tehdä pohjan esim seuraavasti:

2 dl vettä
2/3 pkt hiivaa
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
2,5 dl ruisjauhoja
n. 2,5 dl sämpyläjauhoja

Sitten sillain perinteisesti hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen ja perään suola, ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista. Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi. (Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

 

Nätti on kun sika pienenä.

Sitten täytteitä oman maun mukaan. Itellä feta, oliivi, jauheliha, ananas.

Uunissa tämä ei ollut kovinkaan kauaa 225 astetta / ehkä 15 minuuttia.

 

p.s. Tarkastin, edellisestä pizzapostauksesta on yli vuosi. Vaikka aina tuntuu, että en tee muuta kuin pizzaa. =D