Tauko blogikirjoittelusta oli melko tuottoisaa kuitenkin uusien ruokien suhteen. Koska olen yrittänyt, että joka viikko tekisin ainakin yhden uuden ruoan. Välillä se jopa onnistuu.

Tämä on varmaankin onnistunein kinkkupiirakka, jonka olen tehnyt (tosin en kovin monia myöskään ole tehnyt).

 

 

Aikaa on sen verran kulunut, että en muista, mistä alkuperäinen ohje (josta ei ole tässä juuri mitään jäljellä) oli.

 

Pohja:

100 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
½ dl vettä (mokasin tämän ja lorautin vissiin jotain 1,5 dl, kompensaatio kätevästi jauhoja lisäämällä)

 

Täyte
1 punasipuli
pizzakuutioita
mausteita (itsellä oreganoa, provancen yrttisekoitusta)
200 g creme fraicea (tai jotain hapanjuttua, itellä oli sellanen kevyt fraice)
1dl maitoa
3 kananmunaa
100 g juustoa

- Nypi rasva ja kuivat aineet sekaisin. Lisää vesi ja sekoita.
- Painele taikina voideltuun vuokaan.

- Käytä pilkottu sipuli ja kinkkukuutiot pannussa ja sekoita fraice, maito, munat ja juusto ja mausteet.

- Lisää seos pohjan päälle.

- Paista uunissa n. 200 asteessa 30-40 minuuttia.