Leivoin parina aamuna pienen kasan sämpylöitä... Ohjeena toimi jälleen vanha köksän kirjani...

Juuri:
2 ½ dl vettä (tai maitoa)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja (laitoin 1 ½ vehnäjauhoja ja  1 dl sämpyläjauhoja)
Lisäksi:
3/4 tl suolaa
noin 3 dl sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä (tai 25 g margariinia)

(tiivistetty ohje)
1. Hiiva murennetaan kädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoitetaan tasaiseksi. Lisätään mukaan jauhot ja sokeri.
2. Peitetään astia liinalla ja jätetään kulho lämpimään veteen n. 10-15 minuutiksi.
3. Kun juuri kuplii, lisätään suola ja suurin osa jauhoista.
4. Alustetaan taikinaa ja lisää siihen öljy. Jauhoja sen verran, että saadaan taikinasta pehmeä, kiinteä pallo.
5. Vaivataan taikinaa jauhotetulla alustalla ja muotoillaan taikinasta tanko. Jaetaan tanko 10-12 osaan.
6. Leivotaan sämpylöiksi ja annetaan kohota peitettyinä lämpimässä.
7. Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 12 min.