Näiden patonkien kuva vilahtikin jo blogissa pari päivää sitten.

Ohjeen löysin Tasty cake -blogista.

 

 

Koska jossain lauantai-illan huumassa kadotin suhteellisuuden tajuni. Väänsin ohjeen tuplana.

Täytetyt Patongit Tiiaisen versiona (6kpl)

4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1½ tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl sämpyläjauhoja
vajaa 1 dl öljyä

Täytteeseen

porkkanaraastetta
paprikaa
sipulia
valkosipulia
kylmäsavukinkkua
juustoraastetta
suolaa
oreganoa

Täytteen määrästä en osaa juuri sanoa juuta enkä jaata, käytin vanhan porkkanaraasteen jämät ja lisäksi kaksi pientä, joten ehkä 3 keskikokoista porkkanaa. 1 sipuli, 1 valkosipulin kynsi, vajaa ½ paprikaa, n. 50 g kylmäsavukinkkua ja 100 g juustoa.

Alusta hiivataikina kohoamaan. Sillä välin voi valmistaa täytteen.

Käytin sipulit ja valkosipulit ensin pannulla, seuraava joukkoon pääsivät paprika, porkkana ja kinkku. Lopuksi juusto ja mausteet.

Kohonnut taikina jaetaan kuuteen osaan, ja osat kaulitaan levyiksi, jonne sitten oman maun ja täytteen riittävyyden mukaan annostellaa jäähtynyttä seosta. Rullataan levy patongiksi ja annetaan vielä kohota pellillä.

Ennen uunia vielä voidellaan patongit kananmunalla, itse "koristelin" vielä seesamin siemenillä.

Uunissa 225 asteessa / n. 12 minuuttia.