Yleisön pyynnöstä :D

Tämän kakun alkuperäinen ohje on Me-lehdestä numero X. (Jeps olen leikannut ohjeet irti kansistaan).

Minun näkemykselläni siitä tuli tämmöinen:

n. 10 kpl isoja kaurakeksejä
n. 50 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta

Murskaa keksit, sekoita niihin kaakao ja lisää joukkoon vielä sula margariini. Sekoita, ja painele irtopohjavuoan pohjalle (laita alle leivinpaperi tai voitele pohja).

Hyytyvä osio:
4 (3 saattaisi riittää) liivatelehteä
n. kaksi Pandan Hurmaava Tumma -levyjä (muistaakseni laskin että 5 palaa saa jättää pois)
2,5 dl Flora vispiä
2 rkl maitoa
1 kananmuna
1 rkl konjakkia (voi varmasti jättää pois, mutta ei kyllä kakku mitenkään konjakkinen ollut)
n. 3 dl pakastevadelmia (itse olin edellisenä ilta heittänyt ne jääkaappiin)

- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Vispaa Flora vispi notkeaksi kermaksi (ei pienintäkään ajatusta mitä on "notkea" kerma, mutta niin ohje sanoi. Minä tein semmoista ei kovin kovaa vaahtoa)
- Kuumenna maito höyryäväksi mikrossa.
- Purista ylimääräiset vedet liivatteista ja liota ne maitoon.
- Sekoita maito-liivateseos suklaaseen.
- Lisää myös kananmuna ja konjakki edelliseen.
- Sekoita lusikallinen kermavaahtoa suklaaseokseen ja tämän jälkeen suklaaseos kermavaahtoon (ja jos joku tietää, miksi näin, voi kertoa pikimmin minullekin. Onko kyse vain suklaamuhjun notkistamisesta?).
- Kaada vadelmat pohjan päälle. (ks. kuva)

1247050191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Levitä päälle täyte ja anna hyytyä jääkaapissa (neljällä liivatelehdellä oli valmis vajaassa tunnissa, mutta jos nyt hetken malttaisi odottaa) :D

 

1247050200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeluun panostus sitten jäi, kun "hieman" kiirettä pukkasi jo tässä vaiheessa.