Eihän minulla taas varsinaisesti ollut mitään käsitystä, miten kaalipataa tehdään, mutta kun kerran sitä oli saatava, oli otettava kaalinpää kauniiseen käteen ja ruvettava toimimaan.

Tästä tuli aika pieni ja (hieman) lihapitoinen kaalipata, joka riittää ehkä 3-4 ruokailijalle, joilla on nälkä.

1 pienehkö kaali
3 porkkanaa
1 sipuli
400 g  jauhelihaa
lihaliemikuutio
meiramia
valkopippuria

Paista jauheliha ja pilko kaikki vihannekset. Paista myös vihanneksia hetki. Lisää kattilaan, jossa on vettä juuri sen verran, että se peittää kaalit sun muut.
Lisää lihaliemikuutio ja mausteet. Anna hautua kunnes kaalit ovat pehmeitä. Tarkista maku.

Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden (ja voin) kanssa.

 

1248501639_img-d41d8cd98f00b204e9800998e