Ohje alunperin Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta.

1243193016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
n. 200 grammaa hapankorppuja
80 g sulatettua margariinia

Täyte:
2 suolakurkkua
1 paprika
4 dl kuohukermaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sinappia
mustapippuria
suolaa
6 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua

- Jauha hapankorput ja sekoita ne margariiniin. Painele irtopohjavuokaan, jossa leivinpaperi. Laita jääkaappiin.
- Hienonna täytteen ainekset. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia.
- Puserra liivatteista vesi ja sekoita ne kiehuvaan sitruunamehuun.
- Kaada liivateseos täytteeseen nauhana ja sekoita samalla koko ajan.
- Anna kakun hyytyä ainakin muutama tunti.
- Koristele.

1243193025_img-d41d8cd98f00b204e9800998e