Äiti ystävällisesti lähetti sähköpostilla parhaan pullaohjeen punaisesta keittokirjastaan. Veljen valmistujaisiin siis pullaa...

1/2 litraa maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 1/2 - 2 dl sokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
15 - 16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
150 - 200 g voita

voiteluun:
kanamunaa

pinnalle:
raesokeria

Pullataikinaan tarvittavien aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä. Kylmät aineet jäähdyttävät taikinanesteen, ja taikinan kohoaminen hidastuu.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi; +37 C:een lämpötila on edullisin hiivan toiminnalle.
Liuota hiiva maitoon ja sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma sekä muna, joka ei pullataikinassa ole välttämätön.
Lisää jauhoja sen verran, että saat paksun vellimäisen seoksen ja vatkaa seosta voimakkaasti, jotta jauhojen sitko saadaan esiin.
Alusta suurin osa jauhoista taikinaan (jätä parin desilitran verran varalle).
Lisää viimeiseksi pehmeä rasva. Jos sulatat voin, lisää se taikinaan jäähtyneenä. Alusta taikinaa, kunnes voi on tasaisesti sekoittunut.
Lisää loput jauhot tarvittaessa. Pikkupullia varten taikina saa olla melko löysää, pitkotaikinan tulee olla kovempi.
Taikina on valmis, kun se irtoaa käsistä ja astian reunoista.
Taikina saa kohota esimerkiksi vesihauteessa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi tiiviisti muovilla tai kannella peitettynä.
Leivo pullat ja pane ne leivinpaperin päälle uunipellille, pitkot ja pikkupullat eri pelleille, koska niiden paistolämpötila on erilainen.
Leivonnaiset saavat kohota peitettyinä noin kaksinkertaisiksi.
Voitele kohonneet pullat munalla. Jos haluat pulliin erityisen kauniin värin, voitele ne keltuaisella.
Koristele pullat raesokerilla
Paista pikkupullia 225:ssa 8 - 10 minuuttia pullien koosta riippuen ja pitkoja 200:ssa 20 - 25 minuuttia.

Tällästä tuli sekasin pikkupullia ja korvapuusteja

1594158.jpg