Löysin tämän ohjeen Biber82:n blogista, täältä. Pakkohan niitä oli kokeilla senkin uhalla, että käsi on lastoitettuna koko ensi talven...
Kopiota sieltä ohje ja suluissa omat muutokset:
Taikina:

3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (käytin lihaliemikuution)
25 g tuorehiivaa tai 1 kuivahiivapussi
1 rkl siirappia
(1 dl ruisjauhoja) (en laittanut)
6 dl sämpyläjauhoja
25 g margariinia (käytin öljyä pari rkl)

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja sulata liemikuutio siihen. Lisää hiiva ja sulata se joukkoon. Lisää sitten siirappi, ruisjauhot ja vähitellen sämpyläjauhot. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

Täyte:
1 sipuli
(2 valkosipulin kynttä)
2 pientä purkkia tomaattipyrettä
mustapippuria, suolaa, sokeria, basilikaa, oreganoa, pizzamaustetta (yrttisekoitusta)

Hienonna sipulit ja kuullota pannulla pehmeiksi. Lisää tomaattipyree ja mausteet ja anna hautua hetken aikaa.


Tämän jälkeen:

Kaulitse kohonnut taikina isoksi levyksi ja levitä täyte sille. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä 12 kolmiota. Nosta pellille ja paina kärjet alas kuten korvapuusteja tehdessä. Kohota hetki pellillä ja laita päälle esimerkiksi auringonkukansiemeniä tai seesaminsiemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa vartin verran.



Ei niistä ihan yhtä kauniita tullut, mutta hyviä ne olivat varsinkin tuoreena.