Tästä ruuasta on jo aikaa, mutta enpä ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt laittaa sitä aiemmin.

Eli erään sunnuntain kunniaksi oli ruokana uuniperunoita ja possun sisäfilettä kerma-pippurikastikkeessa.
En ole aiemmin yksinäni valmistanut punaista lihaa, joten vähän jänskätti.
Tulos kuitenkin oli mitä herkullisin.

1420182.jpg
(oli mulla veitsikin, mutta se ei mahtunut kuvaa)

Ostin sellaisen vakuumipakatun lihan ja koska en halua löytää mitään epämääräistä ruuastani poistelin siitä ne valkoiset mähmät pois.
Sitten vain mieluisen kokoisiksi (paksuisiksi) paloiksi. Liha oli marinoimatonta, joten heitin päälle suolaa ja grillimaustetta. Ei mitään käryä kuinka paljon ja pelotti että siitä tulee joko liian suolaista tai totaalisen suolatonta. Kannattaa luottaa vaistoon.
Siinä ne hetken sitten muhivat ja minä jynssäsin perunoita.
Uuni taisi olla siinä kutakuinki 200 astetta kun laitoin perunat sinne ja aloin paistaa pihvejä pannulla. Ruskistin lihat molemmilta puolilta ja laitoin uunivuokaa. Päälle lorautin sellaisesta valmispussijauhosta tehdyn kermakastikkeen, ja kuorrutin pippureilla (rosepippureita kokonaisina ja pippurisekoitusta myllystä). Kippasin lihat perunoiden kanssa uuniin.
Ajastakin on vähän paha sanoa, perunoissa menee aika kauan (varmaan n. 50 minsaa) lihoissa vähemmän. Kyllä sen sitten huomaa, kun hyvä tuoksu alkaa leijailla myös rappukäytävässä. =)