Tulin funktionaalisen genomiikan välissä fiilistelemään vähän viikonlopun herkkuja.
Tämä jälleen jostain Ruoka Pirkasta, jonka olen höyhentänyt reseptivihkooni.
Ja oma versio kuuluun näin.
Pohja:
150 g perunalimppua
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
1 pkt kraavilohta (esim. Heimon kala)
1½ tl sitruunapippuria
vajaa 1 sipuli
n. 200 g kurkkua
2 (n. 200 g) hapanta omenaa
1 rasia tuorejuustoa (taisi olla joku yrtti)
½ dl sitruunan mehua (käytin semmosta pullotettua)
2 dl vispikermaa
- Hienonna leipä ja sekoita se margariinisulaan. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24-26 cm halkaisija).
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä (5 min ->)
- Hienonna kala (ja minun tapauksessa rääpi ruskeat osat pois) ja mausta sitruunapippurilla. Hienonna sipuli ja pilko kurkku sekä omena kuutioiksi. Yhdistä niihin kala ja tuorejuusto.
- Lisää seokseen puolet sitruunamehusta.
- Vaahdota kerma.
- Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä, kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen.
- Kaada liivateneste kalaseoksen joukkoon ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen.
- Lisää myös kermavaahto.
- Anna hyytyä jääkaapissa (noin 4 tuntia ->)
Koristelut jäivät tällä kertaa... Kelpasi ilmankin vallan mainiosti.
p.s. Kakkulautanen ois kiva.
Kommentit