Olen ennen aina tehnyt lasagnen sellaisiin kaupan valmiisiin pussivalmistejuttuihin. Nyt päätin olla luova ja soveltaa oman tomaattikastikkeen, juustokastikkeeseen lunttailin apua lasagnepaketin kyljestä...
1311380.jpg
Vähänkö katu-uskottava basilikakoriste

Elikkäs
n. 400 g sika-nauta -jauhelihaa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
suolaa
pippuriseosta myllystä
tomaatti-mozzarella -maustesuolaa
lihaliemikuutio
1 prk tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
Mexican ketsuppia
basilikaa
Maizena-suurusteella sakeutettua

Ruskistetaan sipulit ja jauheliha
Maustetaan ja sekoitetaan joukkoon tomaattimurska, vesi, ketsuppi.
Haluamansa paksuista kastikkeesta saa vaikkapa Maizena-suurusteella

Juustokastike
2 dl ruokakermaa
5 dl maitoa
valkopippuria
n. 150 g juustoraastetta
Suurustus vehnäjauholla tai Maizena-suurusteella

Pinnalle: juustoraastetta

Joo ja sit niitä lasagnelevyjä =)

Käytin tähän jääkaapissa lojuneen ruokakerman ja jatkoin maidolla, maustoin vain valkopippurilla, juustosta tulee ihan tarpeeksi mielestäni suolaa.

Lasagne aloitetaan jauhelihalla pohjalle ja sitten ladotaan lasagne levyt ja taas jauhelihaa (ja minä laitan jo väleihin juustokastikettakin). Tätä jatketaan kunnes: a) kastike loppuu tai b) reuna tulee vastaan.

Paistetaan uunissa n. 200C ehkä n. 50 min. Kyllä se sitten näyttää kypsältä. Anna lasagnen vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.