Olen ennen aina tehnyt lasagnen sellaisiin kaupan valmiisiin pussivalmistejuttuihin. Nyt päätin olla luova ja soveltaa oman tomaattikastikkeen, juustokastikkeeseen lunttailin apua lasagnepaketin kyljestä...
Vähänkö katu-uskottava basilikakoriste
Elikkäs
n. 400 g sika-nauta -jauhelihaa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
suolaa
pippuriseosta myllystä
tomaatti-mozzarella -maustesuolaa
lihaliemikuutio
1 prk tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
Mexican ketsuppia
basilikaa
Maizena-suurusteella sakeutettua
Ruskistetaan sipulit ja jauheliha
Maustetaan ja sekoitetaan joukkoon tomaattimurska, vesi, ketsuppi.
Haluamansa paksuista kastikkeesta saa vaikkapa Maizena-suurusteella
Juustokastike
2 dl ruokakermaa
5 dl maitoa
valkopippuria
n. 150 g juustoraastetta
Suurustus vehnäjauholla tai Maizena-suurusteella
Pinnalle: juustoraastetta
Joo ja sit niitä lasagnelevyjä =)
Käytin tähän jääkaapissa lojuneen ruokakerman ja jatkoin maidolla, maustoin vain valkopippurilla, juustosta tulee ihan tarpeeksi mielestäni suolaa.
Lasagne aloitetaan jauhelihalla pohjalle ja sitten ladotaan lasagne levyt ja taas jauhelihaa (ja minä laitan jo väleihin juustokastikettakin). Tätä jatketaan kunnes: a) kastike loppuu tai b) reuna tulee vastaan.
Paistetaan uunissa n. 200C ehkä n. 50 min. Kyllä se sitten näyttää kypsältä. Anna lasagnen vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.
torstai, 21. helmikuu 2008
Kommentit