Yleisön (eli Eijan) pyynnöstä turkinpippurikakkua tehtiin viime viikonloppuna...
Tällä kertaa ohje 15 cm halkaisijaltaan irtopohjavuokaan.

pohja:
52 g kaurakeksejä
20 g voita tai margariinia

täyte:
40 g turkinpippuricrushia
78 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl Flora vanillaa
2 liivatelehteä
n. 80 g tummaa suklaata

1. Murskaa keksit parhaaksi katsomallasi tavalla, tyyli vapaa.
2. Sekoita siihen sula voi/margariini ja painele se leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
3. Laita puolet crushista likoamaan vajaaseen 3 dl vettä (0,26dl).
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota vanilla ja lisää joukkoon tuorejuusto.
6. Lämmitä turkkareiden liotusvesi ja liuota liivatteet siihen.
7. Lisää liivateneste ja loput turkkarit täytteeseen.
8. Anna hyytyä jääkaapissa (ei mene kuin ehkä tunti, niin on hyytynyt).

 

Kelpasi taasen.... Päällä tummaa suklaata ja sokerihelmiä.