Rakkaat lukijat, tässä teille viisas elämänohje. Jos on nälkä, niin älä ala tehdä kebabia (sitä saa nopeammin nurkan takaa kiskalta).

Noh, mutta minullahan ei yksinäisenä sunnuntaina ollut muuta kuin aikaa. Kiitos Juhalle vinkistä ja linkistä, sieltä hieman soveltaen kebabia by Tiiainen

400g naudan jauhelihaa
2 tl aromisuolaa
1 tl cayennepippuria
pippurisekoitusta myllystä
paprikaa
2 tl sokeria
(+ muita maun mukaan)

Sörssäsin lihan pienen määrän vettä kanssa tehosekoittimella, entistä pienemmäksi  (tähän kannattaa, keksiä korvaavia laitteita). Laitoin sekaan samalla myös nuo mausteet, ja survonnan jälkeen möyhensin seosta käsin.
(Se kannattaa tehdä huolella, että taikinasta tulee todella kiinteä.)

Kun on tyytyväinen aikaansaannokseensa, lihasta muotoillaan pitkula folion sisään, tee siitä mahdollisimman kiinteä. Pitkula ritilälle ja pohjaan reikiä ja alle pelli, johon rasva ja muu neste pääsee valumaan.
Pötkylä laitetaan n. 100 asteiseen uuniin, jossa se saa muhia noin kolme tuntia (itsellä 2h 45min, koska oli kamala nälkä, olisi saanut olla hetken vielä). Vielä paiston jälkeen lihan täytyisi antaa tekeytyä reilu 20 minuuttia.

Ja tadaa:

1462141.jpg

Tällästä tuli.

Odotellessa väänsin jugurtti- ja tomaattikastikkeet:

Jugurttikastike:
maustamatonta jugua
pippurisekoitusta
valkosipulijauhe
pizzamauste
chilijauhe
paprikajauhe
suolaa

Tomaattikastike:
tomaattimurskaa (noin puolitölkkiä tein)
Pirkan Mexican-ketsuppia  
pippuria
Tomaatti-Mozzarella maustesuolaa

Sittenhän lihan voi käyttää haluamallaan tavalla, minulla oli pari tortillapohjaa jäljellä, joten tämmöstä syntyi:

1462143.jpg

kaverina
kurkkua, paprikaa, jalapenoja, fetaa ja marinoituja valkosipulin kynsiä ja tietysti niitä kastikkeita.

Vielä editii tän päiväisestä kebabannoksesta

1465912.jpg

Uuniperunoiden kera (nyt vain haastan kaikki turkulaiset kebabbilat)
Uuniperunat maustettu rypsiöljyllä, grillimausteella, valkosipuli- ja chilijauheella sekä yrttisekoituksella.
Uunissa n. 225 asteessa vajaa puoli tuntia.