Esan vanhemmat ja kummitäti tulivat jokin aika sitten käymään. Ja koska en ollut tavannut Esan tätiä aiemmin, piti tietysti yrittää tehdä paras mahdollinen vaikutus. =) Pääsin töistä kotiin ja tunnissa ryin kasaan pullaa ja pikkusuolaista. Pääosaa kahvipöydässä näytteli kuitenkin tämä mansikkahyydyke kakku.



Harmistus iski, kun ei ollut semmoista  "pitsireunaista" kakkupaperia, mutta minkäs teet  =P
Mokasin myös ja saatoin unohtaa ohjeen sokerin :D Mutta se ei menoa haitannut ja kakusta tuli miellyttävän raikas.

pohja:
1 pkt Kaurakeksejä (siis semmoinen pötkö)
n. 90 gOivariinia

täyte:
10 liivatelehteä
500 g tuoreita mansikoita (ite käytin pakkasesta mansikkasoseen)
3 prk (6dl) rasvatonta jugurttia (no ei ollut rasvatonta, vaan rasvaista, hyi minua)
5-6 tl vaniljasokeria
(0,7 dl sokeria, jonka siis hätäillessäni tehokkaasti unohdin)

Tuo 0,7 on vähän hassu mitta, mutta kun olen täällä tampereella talousvaa'aton, niin se on muutettu grammamäärästä. =)

1. Murskaa vapaavalintaisella menetelmällä kaurakeksit (itse suosin kaulinta), ja sulata rasva.... Painele keksimuru-rasva -seos irtopohjavuokaan (halkaisija tällä määrällä 24-26 cm). Laita pohja jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja lisää soseeseen jugurtti ja sokerit. Sekoita seos tasaiseksi.
3. Sulata liotetut liivatelehdet n. 3 rkl:een kuumaa vettä, ja anna jäähtyä.
4. Sekoita liivate muuhun "massaan" hyvin varovaisesti.
5. Kippaa täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti/seuraavaan päivään.

Koristeena hopeakuulia =)


(Vähän hassun näköinen, kun Eija ei juo kahvia)
Muut tarjolla pullaa, keksiä, suolaisia tuulihattuja, tomaatti- ja unikonsiemen rinkuloita