Jos kaappiin nyt sattuu jäämään maitoa ja parasta ennen päiväys on vähän siinä ja siinä, on pakko paistaa lettuja.



Sitä varten täytyi tietty ostaa myös lettupannu.

Tässä ohje uskollisesta kotitalouden oppikirjastani.

4 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä tai sulatettua margariinia

paistamiseen: rasvaa
lisänä: hilloa, marjoja

1. Vatkaa kulhossa maito, muna, mausteet, jauhot ja rasva tasaiseksi taikinaksi, ja anna turvota n. puoli tuntia
2. Paista ohukaiset kauniin kullanruskeiksi. Lisää pannulle rasvaa ennenn taikinan lisäämistä.
(joo, etteköhän tuon syömispuolen osaa itekin, välillä mietin, kelle nää ohjeet on tehty. Tämä lyhennettynä)

Tarjoillaan hillon ja sokerin kanssa. (Ei jäätelön, niinkuin vääräuskoinen poikaystäväni luulee)