Kovasti yritän ja yritän syödä viikottain kalaa, välillä se onnistuu hyvinkin... Ja siitä ei pääse mihinkään, että lempikalani ei ole sei vaan lohi. Onneksi lähikauppias myy sitä usein halvennuksella, silloin suostun mutustamaan myös norjanlohta.

Tarvitset:
kirjolohisuikaleita (marinoituina) tai sitten lohta, joka vapautetaan ruodoistaan ja paloitellaan. Itse marinoin pippurimarinadissa.

n. 500 g uusia perunoita keitettynä
3 nippusipulin sipulia
2 tomaattia
kapriksia
mustapippuria

- Viipaloi keitetyt perunat, asettele ne folioiden päälle (itsellä taisi olla noin 5 (hyvin) pientä perunaa per folionyytti.
- Viipaloi myös tomaatit ja sipulit ja aseta ne perunoiden päälle.
- Lisää kapriksia (maun mukaan = paljon).
- Laita viimeisenä nyyttiin kalat ja ripottele päälle pippuri.
- Sulje nyytit ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.

1248016375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyyttinen sulkeutumassa uuniin menoa varten.

 

1248016396_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kypsä nyytti oli erittäin maukas, joskin marinadin kanssa kannattaa olla varovainen, kovin äkkiä tulee liian suolaista.