Tänään aion olla ahkera. Ihan oikeasti. Ajattelin olla oikea teho-Tiiainen. Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin, olen suunnilleen hereillä ja intoa piukassa.

Kasvissosekeitto on niin hyvää. Tämä oli vielä parempaa kuin aiemmat kokeiluni.

Tarvitset:
noin 1 l vettä
1 kg kasviksia (kesäkurpitsaa, kukkakaalia, perunaa, porkkanaa...)
1 prk smetanaa
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta

Kuori ja paloittele aineet, ja laita ne kiehuvaan veteen.
Keitä kypsiksi.
Survo sauvasekoittimella tai tehosekoittimella (jos käytät tehosekoitinta, pidä kansi kiinni, tämä vain eräille vinkkinä.)
Lisää smetana ja mausta, kiehauta vielä nopeasti.
Tarjoa grissinien kanssa.

 

1248414497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(tarjoiluehdotus)

Grissinit eli leipätikut:
3 dl venhäjauhoja
½ pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
3 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää lämmin vesi ja öljy.
Alusta taikina.
Anna kohota.
Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa hyvin.
Jaa 15 palaan ja pyörittele palat ohuiksi tikuiksi.
Paista tikkuja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ohje opiskelijan keittokirjasta.

 

1248414490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e