2111154.jpg

Tänään joulukalenteri paljastaa jälleen pientä vinkkiä viimehetken joulutontuille. Nopeat ja persoonalliset heijastimet saa kivasti tehtyä huovuttamalla.
Minulla oli pitkään käsitys, että huovuttaminen on vetistä ja sotkuista puuhaa (tämä käsitys jostain lapsuuden leiriltä, kun huovutimme).
Aamu-tv sai minut tänä syksynä innostumaan neulahuovutuksesta, jossa ei tarvi läträtä veden kanssa tai miettiä, että missä sitä säilöisi märät huovutukset.

2118511.jpg
Käspaikka on minun luottolähteeni, kun pitää opetella tai kerrata jotain (kuten tumppujen kavennuksia tms.).

Tässä kumminkin oma ohjeeni, jonka innostuin värkkäämään:


2118513.jpg
1. Ota esim. piparimuotti, ja aseta sinne huovutusvillaa (Esim. Novitan huopasta saa sieltä mistä lankojakin, tämä kyseinen villa on Tiimarista).
2. "Töpöttele" villa muotin sisään huovutusneulan avulla (niitäkin esim. Tiimarista). Lisäile villakerroksia pikkuhiljaa...
3. Poista muotti ja jatka huovutusta.
4. Välillä voit nostaa työn huovutusalustalta, ja katsella onko jossain erityisen ohuita kohtia. Ahkeran tuputtelun jälkeen villa muuttuu napakaksi, kun säikeet huopuvat toistensa lomiin.
5. Kun kuvio on mallissaan reunat saa siistittyä "tökkimällä" hahtuvia neulalla työn sisään. Varo sormiasi!
6. Leikkaa heijastinnauhasta haluamasi kuvio ja kiinnitä se rehellisesti pistoin huovutukseesi.

2118512.jpg
Toisissa on takana hakaneula, joten ne ovat kuin rintamerkkejä (tosi suloisia ainakin minun villakangastakissani).
Toisiin huovutin vielä "langan", joka on kiinni ihan vain huovuttamalla heijastimessa, toki voi varmistella neulalla ja langalla.