Iski ääretön tarve tehdä bageleita, en kyllä tiedä mistä, kun en varmaan koskaan ole tehnyt.

Elikkäs Googlelta kysymään, ja vastauksiahan oli vaikka muille jakaa, tämän tarjosi Pirkka.

Tein puolikkaalla ohjeella ja kuivahiivalla eli:

50 g margariinia
1 pss kuivahiivaa (25 g tuorehiivaa)
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1/4 rkl sokeria
2 dl hiivaleipäjauhoja (käytin sämpyläjauhoja)
n. 4 dl vehnäjauhoja

päälle: juustoa ja jalapenoja

1. Sulata margariini.
2. Sekoita kuivat aineet.
3. Lisää vesi.
4. Alusta taikina sellaiseksi, että se irtoaa kulhon reunoista.
5. Kohota noin 30 minuuttia.
6. Leivo pulliksi (noin 10 kpl) ja anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
7. Kuumenna kattilassa vettä, muotoile pulla rinkeliksi (toimii hyvin, esim. painamalla haarukan/veitsen "väärä pää" keskelle pullaa ja pyöräytä pari kertaa) ja laita kiehumaan 30-40 sekuntia.
8. Laita keitetyt bagelit pellille ja ripottele päälle juustoa ja jalapenon paloja tai vaikka jotain siemeniä.
9. Paista bageleitä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
10. Vain mielikuvitus on rajana kun täytät bageleitä.

Huom. jäähtyneistä bageleistä tulee kivan rapsakoita leivänpaahtimessa.