Olen aina tiennyt olevani innostuja ja hössöttäjä, mutta tämä meni jo vähän överiksi.
Esan 30-vuotisjuhlia edeltävät neljä (4) päivää juoksin edestakaisin kuin päätön kana. Luulen, että kukaan ei varmasti halua olla lähelläkään minua, kun järjestän jotain. Ainakin hoitomarsut taisivat olla ihan paniikissa (onneksi eivät olleet  pitkävihaisia ja kaveerattiin taas niiden tupareissa, heh) kun puhuin itsekseni ja milloin mikäkin kodinkone pärisi pelottavasti.

Varsinaisena synttäripäivänä juhlittiin ihan kaksin ruuan ja teatterin merkeissä.

Katkarapuvaahto, olin ihan varma, että se epäonnistuu, mutta oli tosi positiivinen ylläri.

Kraavilohicarpaccio, ihanan tulisuuden tuotti chilillä maustettu oliiviöljy.

Mielikuvituksen huipentuma, naudan sisäfilettä, ristikkoperunoita,pippurikastiketta ja kasviksia. Hyvää oli silti.

Jälkkäriksi pannacottaa. Tämän jälkeen oli aika ähky. Kahvit jätettiin teatterin jälkeen nautittavaksi. 

 

Muut vieraat oli kutsuttu seuraavalle päivälle. Kahville saapuivat ekana vanhemmat. Kiirehän siinä sitten tietysti tuli. Loppujen lopuksi juoksin suihkusta sillä minuutilla, kun äiti ja isä tulivat ovesta sisään =)

Mutta onneksi vaan äiti ja isi ehtivät nähdä tämän epävalmiuden, nehän ei paljasta sitä kellekään, että tilanne ei ollut hallussa ihan joka hetki =D

Suklaa-suolapähkinä cookieta, ensi kerralla enemmän suolapähkinää. Mutta parasta aurajuuston kanssa :D 

Vasemmalla rosmariinikeksejä ja oikealla ruiskeksejä. Molemmat kivoja, rosmariinikeksejä mussutin ihan hullun paljon jo ennen juhlia. (Ei sillä, että niitä olisi tarvinnut lisää tehdä tai mitään... hups).

Hyydytetty kasviskakku: ohjetta sovellettu hiukan. Tämä oli vähän jokerikakku, jonka tein sen suurempia suunnittelematta.

Lohirullavoileipäkakku, ohje on hellapoliisin nettisivuilta. Tiesin jo tehdessä, että olisin kaivannut täytteeseen jotain muutakin, kuin lohta ja paprikaa... Ensikerralla myös suolakurkkua tms.

Hyydytetty mangokakku, ohje Pirkan. Kun olen tehnyt ekan hyydytetyn kakun, tein tämän, onnistumistaso tällä kertaa huikeasti parempi. Sanoisin, että tämä oli kahvipöydän ykkössuosikki.

Sitruuna-salmiakkitäytekakku, ei mikään upea ulkonäkö vieläkään, mutta paranee. Ohje Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta. Kokeilin tuota täytettä myös siihen mikrokakkuun, onnistui paljon paremmin nyt. Salaisuus lienee, että käytin tällä kertaa kovia salmiakkeja pehmeiden sijaan.
 

Näistä tarjottavista riitti myös kaikille iltavieraille, eli noin 20 hengelle. Kakkuja ei jäänyt mitenkään hirveästi yli, mangokakku meni kokonaan.

 

Jatkoimme illanviettoa kavereiden kesken. Teemana oli viinien maistelu ja leikkimielisesti koitimme erottaa toisistaan kahta valkoviiniä ja kahta punaviiniä. Täytyy myöntää, että onneksi minä olin se, joka tiesi kummassa lasissa on kumpaa, sillä jäätävä flunssani (joka tästä rehaamisesta varmaan tykkäsi kovin) oli jo melkolailla turruttanut makuaistini.

Koska lupasin lähettää kaikille illan edustavimman otoksen joulukorttina, en julkaise niitä täällä :D (Haluan myös olla niiden ihmiseten kaveri huomennakin).

Kaikki asuntomme pöydät raahattiin olkkariin.

 

Hmm... asiallista viininmaistelua (en ihan pysynyt häsäämiseltäni muiden mukana).

Viininmaistelua loppuillasta: maistui.

 

Juhlat olivat onnistuneet, kiitos kaikille.

Jos kuvassa ei vielä ollut ohjetta linkattuna, se ilmestynee lähipäivinä.